Otvorena izložba ''Bliski sureti'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvorena izložba ''Bliski sureti''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.10.2021.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje večeras je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Bliski susreti", a publika je mogla da vidi 40 fotografija 30 renomiranih fotografa sa prostora bivše Jugoslavije.

Okosnicu izložbe čini izbor foto-klubova i nacionalnih udruženja sa prostora nekadašnje Jugoslavije, a riječ je o fotografijama koje su nastale na tradicionalnoj manifestaciji "Samit fotografa eks Jugoslavije" koja je ove godine 11. put održana u Leskovcu.

Aleksandar Stamenković iz Foto-kluba Leskovac rekao je da je ova izložba rezultat samita fotografa bivše Jugoslavije u okviru koga su fotografi na jednom mjestu stvarali i razmjenjivali ideje.

Fotograf Radoje Elez iz Foto-kino kluba Trebinje naveo je da je učesnik ovog samita od njegovog osnivanja, a dobitnik je i nagrade "Tomin šešir" koja se dodjeljuje za doprinos razvoju fotografije i međunarodne saradnje koju je do sada dobilo šest učesnika.

"Kroz ovaj samit fotografa bivše Jugoslavije ujedno je i nastala saradnja među klubovima koji se bave fotografijom, tako da Foto-kino klub Trebinje već od trećeg samita izlaže svoju kolekciju fotografija u Leskovcu, pa smo na neki način privilegovani jer smo jedno vrijeme jedini klub koji je pored nacionalnih saveza izlagao svoju kolekciju", rekao je Elez.

Izložbu fotografija "Bliski susreti" organizovali su Kulturni centar Trebinje i Foto-kino klub Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: