Završno veče manifestacije koju Bileća organizuje Doncima u čast | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Završno veče manifestacije koju Bileća organizuje Doncima u čast

Izvor: Radio Bileća | Datum:04.11.2021.

Treće, završno veče manifestacije koju Bileća organizuje Doncima u čast održano je sinoć u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći. Na početku večeri prikazana su dva kratkometražna ruska filma.
Prigodan program „Doncima u čast“ priredila su kulturno- umjetnička društva iz Bileće. Veče su otvorili najmlađi članovi Kulturno- umjetničkog društva „Zora Hercegovine“ koji su izveli koreografiju „Igre iz Bačke“. Nakon njih publici su se predstavili članovi Udruženja guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“, narodni guslar Miloš Vukoje, frulaš Momo Damjanac, kao i muške i ženske pjevačke grupe.
Omladinski ansambl Gradskog kulturno- umjetničkog društva „Vladimir Gaćinović“ izveo je „Vlaške igre“. U sklopu programa Anđela Svorcan izvela je numeru „Rjabinuška“.
Doncima u čast program su pripremili i članovi Udruženja „Vojvoda Gligor Milićević“. Ispred ovog Udruženja nastupili su Savo Radović, mlađa muška, muška i ženska pjevačka grupa.
Generalni pokrovitelj manifestacije Doncima u čast je Elektroprivreda Republike Srpske na čelu sa Generalnim direktorom Lukom Petrovićem, a idejni tvorac i organizator manifestacije je Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće na čelu sa Miodragom Hrnjezom Ljumom.

.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: