KC: Izložba slika Sofije Ječine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

KC: Izložba slika Sofije Ječine

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.11.2021.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje sutra će biti otvorena izložba slika Sofije Ječine, akademskog slikara iz Rusije.

Riječ je o trideset slika rađenih u tehnici ulje na platnu, nastalih u 2021. godini.

“Ovom izložbom dokazujemo da umetnost ne poznaje granice. Umetnost Sofije Ječine povezuje obale od dalekog istoka Rusije, odakle nam Sofija dolazi, preko Beograda, Istre pa sve do Hercegovine. Ječina je istorijsko prijateljstvo i bliskost ruskog i srpskog naroda sa puno emocija prenela na motive svojih slika”, kazala je Mirela Pudar, direktor Galerije '73' iz Beograda.

Otvaranje izložbe biće propraćeno premijerom dokumentarnog filma o Sofijinom životu “U potrazi za mestom”, autora Miroslava Bate Petrovića.

Sofija Ječina je rođena 1990. godine u naselju Gorjačie Ključi na Igurupu, najvećem Kurilskom ostrvu, SSSR. Zvanje magistra umjetnosti stekla je na Kurskom državnom univerzitetu. Pored Rusije školovala se u Njemačkoj i Austriji.

Do sada je imala više samostalnih izložbi. Posljednjih pet godina živi i stvara u Beogradu.

Izložbu Sofije Ječine, koju će trebinjska publika moći da pogleda do 3. decembra podržala je Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.

Izložbu organizuju Kulturni centar Trebinje, Galerija ’73’ iz Beograda i Grad Trebinje.

Otvaranje je u 19 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: