Godišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Godišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika Hercegovine

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.07.2016.

U Galeriji „Bokić“ večeras je otvorena četvrta godišnja izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja Nine Lojović – Milinić izloženo je 40 radova dvadesetak članova udruženja, ističući da su razne tehnike zastupljene.

„Predstavili su se umjetnici iz Trebinja, Bileće i Gacka sa različitim tehnikama od akrila, ulja na platnu, akvarela do kolaž i kombinovane tehnike. Bilo je i stvaralaca koji su po prvi put izložili svoje radove. Među izloženim radovima je i slika pokojnog trebinjskog slikara Ljubomira Milojevića i na taj način udruženje čuva od zaborava njegovo djelo“, istakla je Lojović – Milinić.

IMG_4841

Udruženje ULUIH „Milorad Ćorović“ je do sada organizovalo brojne izložbe svojih članova u zemlji i inostranstvu.

Udruženje je organizator i većeg broja likovnih radionica, a njegovi članovi učestvuju u projektima iz likovne oblasti i oblasti kulture.

IMG_4840

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ osnovano je 2013. godine u Trebinju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: