U Muzeju Hercegovine otvorena izložba slika Tanje Pikule | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Muzeju Hercegovine otvorena izložba slika Tanje Pikule

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.12.2021.

U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju sinoć je svečano otvarena izložbe slika „Empirija“, akademskog slikara Tanje Pikule, u okviru ciklusa „Mladi hercegovački slikari“.

Prema riječima autora, ova izložba, kao i prethodne bavi se tematikom savremenog čovjeka i njegovog unutrašnjeg svijeta. Za razliku od prethodnog ciklusa ovaj čovjek je znatno jači, dobio je svoj karater i ima jasnu percepciju svijeta.

„Spreman je da mijenja svijest i svijet. Akcenat je stavljen na ruke, te prenaglašene šake pričaju priču kompletne izložbe“, kazala je Pikula.

Direktorica Muzeja Hercegovine Ivana Grujić istakla je da je ovo prilika da večeras vidimo traganje i traženje likovnog izraza Tanje Pikule, gdje je stigla, ali, kako je naglasila,  ona ovom izložbom pokazuje jednog zrelog slikara.

Tanja Pikula je umjetnica porijeklom iz Gacka, poznata hercegovačkoj publici po nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi.

Član je hercegovačkih likovnih udruženja ULUIH "Milorad Ćorović" i Međunarodne umjetničke kolonije "Kolo". Selektor je Likovne kolonije "Gacko-Klinje" od 2013. godine.

Ovim ciklusom, koji u Muzeju Hercegovine traje duže od četiri decenije, predstavljaju se opusi hercegovačkih slikara mlađe generacije.

Izložba će biti otvorena do 25. decembra


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: