Isidorin put do pobjede pred publikom u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Isidorin put do pobjede pred publikom u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.08.2016.

U bašti Hotela „Platani 2“ sinoć je promovisana nova knjiga Isidore Bjelice „Spas 3 – Tajne i metode svetske natur medicine“.

Jedna od najpopularnijih srpskih autora je imala u posljednje četiri godine velike zdravstvene probleme i u potrazi za izlječenjem najtežeg oblika kancera jajnika prošla je dvanaest zemalja i razne vrste terapija kod najvećih svjetskih eksperata integrativne, odnosno „natur“ medicine. Znanja i metode koje je probala lično na sebi Isidora je sabrala na jednom mjestu i nesebično ih podijelila svojim čitaocima.

„Bolest sam shvatila kao duhovni izazov jer prinuđeni smo da jako brzo mijenjamo svijest – mi smo ovdje na svijetu, sa misijom da se učimo o ljubavi prema sebi i ljubavi prema drugima“, rekla je Isidora Bjelica.

Ona je podsjetila da se cijeli život borila protiv tabua.

„Kada sam se razboljela shvatila sam da je bolest najveći tabu. Kriju se bolesti, i male i velike, jer ljudi znaju da će automatski biti u izolaciji“, rekla je ona.

„Morala sam da rušim teške tabue, kad mi je bilo najteže posjećivala sam kulturne manifestacije, promocije knjiga, tamburaške večeri. Ali bila sam i u kontaktu sa mnogim javnim ličnostima, koje kriju da su bolesni jer se boje otkaza, propalog angažmana i takav način razmišljanja nije dobar“, rekla je Isidora Bjelica.

Naglasivši izuzetnu važnost vjere u liječenju, ona je napomenula da u najtežim trenucima bolesni moraju da shvate da je Bog sa njima najviše kada su u nevolji.

„Na čudesan način bolest jeste Božija posjeta jer nas mijenja nabolje. Ja, recimo, u odnosu na period prije bolesti – nemam depresija, lakše rješavam probleme“, rekla je Bjelica.

U trilogiji „Spas“ autorka je iskrenošću koja, kako su rekli kritičari, ostavlja bez daha, prenijela emocije, dozu humora, samoironije pred otkrićima sopstvenih granica hrabrosti i snage.

Njena trilogija, njen put u borbi sa najtežom bolešću, publika je lijepo prihvatila, a ljubitelji knjige u Trebinju, u prepunoj bašti Hotela „Platani“ aplauzom pozdravili njen autorski rad.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: