Nedžad Salković priredio veče sevdalinke trebinjskoj publici | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nedžad Salković priredio veče sevdalinke trebinjskoj publici

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.08.2016.

Poznati bosanskohercegovački izvođač sevdalinki Nedžad Salković nastupio je sinoć u trebinjskom Domu mladih, u programu pod nazivom „U Trebinju, gradu…“, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, a pokroviteljstvom Grada Trebinja i Opštine Novi grad Sarajevo.

Kralj sevdaha podsjetio je Trebinjce na svoje čuvene interpretacije tradicionalne bosanskohercegovačke pjesme, istakavši da mu je posebno zadovoljstvo što nastupa u gradu iz kojeg je i njegovo porodično porijeklo.

Programu je prisustvovao i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, koji je u pozdravnoj besjedi istakao da skup i njegovi učesnici pokazuju da je BiH – u „duhu bosanskog ćilima, isprepletanog različitim bojama – na isti način ispreplitana različitim narodima i vjerskim zajednicama“, te da je „ta multikulturalnost moguća i živa“.

„Sigurno je da i u vašem gradu treba biti više ovakvih programa koji će našim građanima koji privremeno borave izvan BiH omogućiti da požele ponovo da dođu u Trebinje, da ovdje duže borave i da svoju zemlju uvijek nose u srcu“, rekao je potpredsjednik Republike Srpske.

sevdalinka

Pozdravljajući Trebinjce iz dijaspore gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je poželio da se u Trebinju uvijek osjećaju kao svoji na svome, da u svome gradu ugodno borave i njemu se iznova rado vraćaju.

Ja sam u tom pravcu i kao građanin i kao gradonačelnik otvoren za sve vas. Dugo smo živjeli jedni pored drugih, imali različita – i bolna iskustva, ali, evo, večeras prilike da okrenemo list i kažemo – da Trebinje ide novim putem. Put kojim treba da hodimo je da gradimo odnose u kojima će čovjek čovjeku da bude – čovjek“, istakao je gradonačelnik Trebinja.

Na trebinjskoj večeri sevdalinke govorili su i prof. Sanjin Kodrić ispred društva „Preporod“, te muftija mostarski Salem Dedejić i trebinjski paroh Dražen Tupanjanin, u ime dvije vjerske zajednice.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: