Čuvari narodne tradicije sinoć na sceni bilećkog Doma kulture ''Jevto Dedijer'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Čuvari narodne tradicije sinoć na sceni bilećkog Doma kulture ''Jevto Dedijer''

Izvor: Radio Bileća | Datum:24.12.2021.

Preko dvije stotine izvođača, čuvara narodne tradicije zaigralo je i zapjevalo je sinoć na sceni bilećkog Doma kulture "Jevto Dedijer".


Program je priređen kao završnica projekta ,,Srpsko herojstvo u velikom ratu", a u organizaciji Kulturnog centra Bileća.
Nebojša Rogan predsjednik Kulturnog centra zadovoljan je programima koji su za cilj imali da promovišu srpsko herojstvo u velikom ratu.
,,Naš osnovni cilj bio je da na zanimljiv način probudimo patriotski instinkt kod mladih, a to smo učinili koncertima, radionicama, promocijama knjiga i izlaganjima profesora koji su govorili o ovoj, za naš narod, izuzetno važnoj temi. Bileća je ovih dana odisala jedinstvom pa su se tako na istoj sceni našli članovi svih Kulturno umjetničkih društava i Udruženja guslara iz našeg grada. Na taj način smo našim sugrađanima dostojno predstavili našu tradiciju. Naša najveća radost je pogled na djecu u narodnim nošnjama, slušanje izvornih pjesama i zvuk gusala koje nismo zaboravili", rekao je Rogan.


Rogan je izrazio zahvalnost pokrovitelju projekta predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću,
medijskim pokroviteljima i svima koji su doprinijeli da se na ovaj način pošalje poruka ,,Da se ne zaboravi".
Učešće u večerašnjem programu uzeli su članovi kulturno- umjetničkih društava "Zora Hercegovine" i "Vladimir Gaćinović", te udruženja guslara i epskih pjesnika "Vojvoda Vlatko Vuković" i "Gligor Milićević".


Ovaj projekat imaće svoj nastavak u ostalim opštinama Istočne Hercegovine ali i u Srbiji.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: