Održan prvi koncert dječijeg hora ''Bubamarac'' (Foto) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Održan prvi koncert dječijeg hora ''Bubamarac'' (Foto)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.12.2021.

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje večeras je održan prvi koncert novoosnovanog dječijeg hora “Bubamarac”.

Četrdesetak mališana, uzrasta od tri do devet godina izveli su djela savremenih domaćih autora, kao i kompozicije iz oblasti klasične muzike. Na repertoaru su bili Minja Subota, Đoakino Rosini, Edvard Grig, Žorž Bize i autori sa prostora Bosne i Hercegovine.

Pozdravne riječi mališanima, njihovim roditeljima i nastavnicima uputio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

„Po repertoaru koji ste pripremili vidi se, da ste se veoma aktivno spremali i da ćete u periodu koji dolazi postati prepoznatljiv brend grada, koji će biti u rangu velikih dječijih horova koji osvajaju scene i pune dvorane širom regiona i Evrope. Grad Trebinje će uvijek biti oslonac onima koji su inovativni i imaju volju, znanje i energiju da realizuju svoje ideje za koje vjeruju da mogu da na još veći kulturni nivo podignu naš grad. Svaki vaš koncert je radost svih nas, a posebno vaših roditelja i profesora“, istakao je gradonačelnik Ćurić.

Milisav Sukonjica, jedan o profeasora muzike koji je sve osmislio, okupio i danas vodi ovu raspjevanu družinu priznaje da je zadovoljstvo vidjeti da poslije napornog rada dođe i zasližen uspjeh.

„Težili smo visokom umjetničkom izrazu i nadamo se da smo to i pokazali, da nismo prikrili njihovu dječiju nesputanost“, kazao je Sukonjica.

Pored Sukonjice, Dječijim horom “Bubamarac”, umjetnički rukovodi i Neda Tanasijević, profesor trebinjske Muzičke škole.

“Bubamarac” je nastao 11. septembra 2021. godine kao zajednički projekat Udruženja za njegovanje i razvoj muzičkog stvaralaštva kod djece “LirArt” iz Trebinja i Kulturnog centra Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: