IZLOŽBA CRTEŽA I SKULPTURA ZORANA OBRENOVIĆA | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

IZLOŽBA CRTEŽA I SKULPTURA ZORANA OBRENOVIĆA

Izvor: KC Trebinje | Datum:27.12.2021.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u srijedu 29. decembra u 20 časova biće otvorena izložba crteža i skulptura Zorana Obrenovića, akademskog vajara iz Kolašina.

O stvralaštvu Zorana Obrenovića, Tatjana Kriještorac, istoričar umjetnosti između ostalog kaže: "Oblici koje stvara Zoran Obrenović su najčešće redukovani, svedeni, plemenito jednostavni. Njegove forme su uvijek žive, ali ne u smislu fizičke akcije, nemira, igre, pokreta, već u smislu posjedovanja sopstvene unutrašnje energije, svog sopstvenog intezivnog života, nezavisno od predmeta koji predstavlja. On uspostavlja ravnotežu između unutrašnjeg osjećaja i spoljnog svijeta iskustva. Tako, osim ljepote izraza kojoj je namjena da se dopadne čulima, Zoran postiže i snagu izraza, onu duhovnu vitalnost koja je uzbudljiva, izražajnija i prodire dublje i intezivnije od čula".

Zoran Obrenović je rođen 16. marta 1962. godine u Kolašinu. Diplomirao je 1989. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu - Odsjek vajarstvo.

Do sada je imao više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Izložbu crteža i skulptura Zorana Obrenovića organizuje Kulturni centar Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: