Trebinjska biblioteka bogatija za 10 000 knjiga | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjska biblioteka bogatija za 10 000 knjiga

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.08.2016.

 Trebinjska biblioteka „Jovan Dučić“ od danas je bogatija za 10. 000 naslova, a riječ je o poklonu  Udruženja za kulturu, umjetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ iz Beograda,  čiji je predsjednik Viktor Lazić.

Naime, biblioteka “Lazić” poklonila je  trebinjskoj biblioteci jednu veliku zbirku, uglavnom naučnih izdanja, zbornika radova i istorijske literature.

„Saradnja sa Lazićima je nastala zahvaljujući Marku Dučiću, Trebinjcu iz Kalifornije, koji je krajem prošle godine sa Viktorom Lazićem posjetio našu biblioteku i tada smo dogovorili realizaciju ovog projekta“, rekla je za Radio Trebinje Dana Kuduz direktor biblioteke „Jovan Dučić“.

Prema njenim riječima, ovaj neobičan i za trebinjsku Biblioteku veoma značajan projekat podržala je i Gradska uprava, a  gradonačelnik Slavko Vučurević je obezbijedio prevoz do Trebinja velike donacije biblioteke “Lazić”.

Ona je dodala da će dio naslova –  duplikata,   po ugovoru koji je sklopila sa Lazićima, trebinjska Biblioteka moći pokloniti drugim bibliotekama, koje se nalaze na matičnom području.

Viktor Lazić, današnji vlasnik biblioteke, šesta je generacija Lazića otkada je Biblioteka otvorena za javnost. Danas, biblioteka “Lazić” je najveća i najznačajnija privatna biblioteka u Srbiji pa i u regionu. Broji blizu milion knjiga, a od 2012. godine radi u okviru Udruženja „Adligat“.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: