U Nevesinju otvoreni poetsko-likovni susreti | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Nevesinju otvoreni poetsko-likovni susreti

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:13.08.2016.

U organizaciji Društva za očuvanje baštine DOB iz Gacka u porti Sabornog hrama u Nevesinju sinoć su otvoreni poetsko-likovni susreti koji se već nekoliko godina zaredom održavaju u okviru Nevesinjske olimpijade.

U prvom dijelu večeri upriličena je izložba Udruženja likovnih umjetnika Istočne Hercegovine. Izložba je prodajnog karaktera, a sredstva su namjenjena izgradnji manastira na Koritima kod Bileće. Svoje radove izložili su slikari Branka Vulić -  Anđelić, Branko Anđelić, Nina Lajović Milinić, Drago Vučić, Dražen Milić, Tanja Pikula, Tatjana Topalović, Snježana Domazet, Ivana Gurović, Irena Jakšić, Dragan Batinić i  Jelena Glogovac Savić.

Drugi dio večeri počeo je stihovima Ružice Komar, a nastupili su pjesnici Anželika Nikolina Kučinar, Sreten Vidaković, Jovan Bratić, Milica Radovanović, Zoran Šupić, Radomir Manjak i Nataša Stanić. Svoje stihove govorila je i slikarka i pjesnikinja Biljana Ristić.

Prisutne je pozdravila pisac Vesna Kapor, dobitnica nagrada Miloš Crnjanski i Laza Kostić.

„Neizmjerno sam srećna što sam ponovo pred crkvom svog djetinjstva koja je za mene mjesto sabora i radosti i važna tačka naših života“ -  istakla je Kapor.

Stihove Matije Bećkovića „Odlomci iz čitavog“ govorili su učenici SŠC“Aleksa Šantić“ iz Nevesinja.“ Odlomci iz čitavog“ je najnoviji naslov koji je ovih dana izašao iz štampe u izdanju DOB-a.

U muzičkom dijelu programa nastupili su Marija, Vukosava i Nemanja Manjak kao i etno grupa „Simonida“. Voditeljica ove večeri umjetnosti bila je profesorica književnosti i saradnica DOB-a Biljana Samardžić.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: