''Fragmenti zemlje humske'' trebinjskog umetnika Sava Rupića u organizaciji Galerije 73 i Arhiva Vojvodine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

''Fragmenti zemlje humske'' trebinjskog umetnika Sava Rupića u organizaciji Galerije 73 i Arhiva Vojvodine

Izvor: Gallery73 | Datum:10.01.2022.

U sredu 12. januara 2022. godine sa početkom u 19:00 časova u prostoru Arhiva Vojvodine u Novom Sadu (Žarka Vasiljevića 2a), biće svečano otvorena izložba slika „Fragmenti zemlje humske” trebinjskog umetnika Sava Rupića.

Izložba se realizuje u saradnji Galerije ’73 iz Beograda i Arhiva Vojvodine iz Novog Sada  u okviru regionalne kulturne saradnje, koja svoju završnu misiju ima u evropskoj prestonici kulture Novom Sadu. Slike Sava Rupića su prethodno prikazane publici u regionu: u Muzeju makedonske borbe u Skoplju i Srpskom kulturnom centru u Puli.

Trideset četvrta izložba po redu profesora Rupića, kao što joj i naziv kaže, biće inspirisana Hercegovinom. Posetioci će imati priliku da vide Rupićeve radove nastale u poslednjih nekoliko godina,  tehnikom ulje na platnu. 

Savo Rupić rođen je u  Zagori  kod  Trebinja 1963. godine. Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti završio u Beogradu kod profesora Zdravka Vajagića, Akademiju Umetnosti u Novom Sadu, na slikarskom odseku kod profesora Jovana Rakidžića i master studije – slikarstvo na ALU Trebinje. Pored  uljanog slikarstva bavi se mozaikom i akvarelom. Član  je  ULUBIH-a od 2005. godine. Živi u Trebinju i radi  kao  docent na predmetima mozaik i mural  na  ALU  Trebinje.

Izložba će biti postavljena u Arhivu Vojvodine do 21. januara 2022. godine.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: