U Narodnoj biblioteci ''Vladimir Gaćinović'' u Bileći danas upriličeno druženje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Narodnoj biblioteci ''Vladimir Gaćinović'' u Bileći danas upriličeno druženje

Izvor: Radio Bileća | Datum:17.01.2022.

U Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ danas je upriličeno druženje onih koji su u proteklom periodu dali veliki doprinos u realizaciji projekata i aktivnosti koje je organizovala ova Javna ustanova.
Direktorica Biblioteke u Bileći, Irena Dunđer istakla je da su odlučili da nagrade one koji su im uvijek pri ruci, a nekako su ostali u sijenci.

„Ovog puta nagrađujemo Svetlanu Tamindžiju, Danijelu Kapor i Milijanu Milošević, koje su zajedno sa nama zaslužne za ove divne izloge, ali i za mnoga dešavanja i aktivnosti. Tu je i Slavica Perućica, kojoj pripisujemo iste zasluge, ali i jednu posebnu, ona je zajedno sa nama bila nosilac i realizator ideje Biblioteka na otvorenom. Ona je oslikala ove divne kućice. A sa nama je danas i najstariji čitalac, Radivoje Perućica“, kaže Irena Dunđer.


Nagrađeni prijatelji biblioteke u Bileći ističu da im je čast što imaju priliku pomoći rad ove značajne ustanove.
„Biblioteka je ustanova i mjesto gdje rado dolazim i gdje se sa velikim entuzijazmom uvijek odazovem na svaki poziv za učešće u nekim projektima. Mi učestvujemo u raznim aktivnostima koje biblioteka organizuje, kao što je uređenje izloga, promocije i slična druženja. Nadamo se da će ova godina biti mnogo sadržajnija i da će nam epidemiološka situacija dozvoliti još i više ovakvih i sličnih susreta“, kaže nagrađena Milijana Milošević.


Naš sugrađanin Marko Vukoje nagrađene je darovao domaćim proizvodima porodice Vukoje.
„Želim da se zahvalim Marku Vukoju koji je inače naš dugogodišnji član i čitalac i koji je već darivao biblioteku brojnim vrijednim knjigama, a ovoga puta je došao na ideju da pokloni svoje proizvode, rakije i vina ljudima koji su svojim zalaganjem i trudom najviše doprinjeli radu biblioteke. Ovom prilikom bih naglasila da biblioteka veliku zahvalnost duguje i brojnim ljudima iz Bileće, prije svega privrednicima, ali i običnim građanima i udruženjima, kao i ljudima koji vode porijeklo iz Bileće, a koji su mnogo puta finansijski pomagali rad biblioteke, ali njih je mnogo i nismo nikoga htjeli isticati, ali ćemo u narednom periodu poveljama i priznanjima nagraditi ove ljude“, kaže Irena Dunđer.


Biblioteka će nastaviti da nagrađuje svoje istaknute članove i već u februaru biće realizovano druženje sa najvrijednijim čitaocima.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: