Bileća: MONODRAMA O MILUNKI SAVIĆ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bileća: MONODRAMA O MILUNKI SAVIĆ

Izvor: Dom kulture "Jevto Dedijer" Bileća | Datum:21.01.2022.

U organizaciji Zavičajnog kluba OSVIT Bileća, u Domu kulture "Jevto Dedijer" Bileća, na Velikoj sceni "Boris Komnenić", glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, Vesna Stanković, u subotu, 22. 01. 2022. godine, sa početkom u 19 časova, izvodi monodramu o Milunki Savić. Priča o ženi nevjerovatne snage, energije, hrabrosti i velikog srca, izuzetnom čovjeku i humanisti.

Životoslov o srpskoj heroini Milunki Savić, ženi koja je rame uz rame sa muškarcima ratovala u balkanskim ratovima i Prvom svjetskom ratu. Na ratištu je provela sedam godina, devet puta je bila ranjavana, dvanaest puta odlikovana (Orden za hrabrost, Karađorđeva zvijezda sa mačevima, Medalja Miloš Obilić, dva ordena Legije časti, jedina žena u svijetu odlikovana Francuskim Ratnim krstom sa palmama...). Monodrama predstavlja dirljivu lekciju o životu, ljubavi, požrtvovanju, hrabrosti, vjeri, čovjekoljublju... Milunka je pješke prešla Albaniju, ranjena u grudi i glavu... Pored svoje kćerke, usvojila je još tri, a odhranila je i odgojila više od 30 djece! Pozivamo sugrađane da pređu par stotina metara i dođu da uživaju u svojevrsnom, i po mnogo čemu jedinstvenom, času istorije, patriotizama, rodoljublja, humanosti! ULAZ SLOBODAN!!! Tekst monodrame: Vesna Stanković. Režija: Petar Stanojlović. Igra: Vesna Stanković. Dom kulture "Jevto Dedijer", Velika scena "Boris Komnenić". Subota, 22. 01. 2022. godine u 19, 00 časova. Dobro nam došli!!!


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: