Banjaluka: Koncertom obilježena kineska Nova godina (VIDEO) godina (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Banjaluka: Koncertom obilježena kineska Nova godina (VIDEO) godina (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:01.02.2022.

Koncertom Gudačkog kamernog orkestra "Ban Svetislav Tisa Milosavljević", Gudačkog kamernog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Kamernog hora "Kerubini" u Banskom Dvoru je obilježena proslava kineske Nove godine u u organizaciji Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci i Akademije umjetnosti.


 

Lunarna 2022. godina, prema kineskom kalendaru 4720. , nastupa sutra i u znaku je vodenog tigra koji simboliše ambiciju, hrabrost, intuiciju i kreativnost. Nova godina je najduži i najvažniji praznik u kineskom kalendaru. Festivali, svečanosti, vezane za ovaj praznik, traju 15 dana i obuhvataju brojne običaje i rituale.

Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci po četvri put organizuje ovu manifestaciju i vrlo je važna poveznica između Republike Srpske i Narodne Republike Kine.

Kineska Nova godina simbolizuje novi početak, otpuštanje svega što je negativno u prethodnoj godini i privlačenje novih želja i pozitivnih promena.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: