Svjetski dan čitanja naglas obilježen i u Narodnoj biblioteci ''Vladimir Gaćinović'' u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Svjetski dan čitanja naglas obilježen i u Narodnoj biblioteci ''Vladimir Gaćinović'' u Bileći

Izvor: Radio Bileća | Datum:04.02.2022.

Svjetski dan čitanja naglas obilježen je i u Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ u Bileći. Mališanima iz Dječijeg vrtića „Budućnost“ stihove iz svoje nove knjige čitala je Radmila Šinik.


Zbirka poezije „Moj tata vrijedi zlata“ nova je knjiga Radmile Šinik koja je veliku pažnju mališana privukla knjigom „Pišite MAMA velikim slovom“ .
Cilj Svjetskog dana čitanja naglas je pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima, djeci i odraslima. Obilježavanjem ovoga dana slavimo moć riječi, stvara se društvo koje će omogućiti svakome djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji.
Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija vještinu logičkog razmišljanja i kritičkog zaključivanja. Čitanje naglas važno je za uspješan razvoj djeteta.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: