U Muzeju Hercegovine koncert učenika Muzičke škole (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Muzeju Hercegovine koncert učenika Muzičke škole (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.02.2022.

U Muzeju Hercegovine održan je koncert učenika Muzičke škole Trebinje.

Publika je mogla da uživa u kompozicijama Dojčinovića, Ravina, Komarovskog, Dvoržaka, Hendla, Raufa, Šopena, Burtikioviča i drugih svjetskih velikana.

Dušanka Babić, direktor Muzičke škole Trebinje je istakla da su se predstavili učenici na harmonici, klaviru, violini, violončelu, gitari, flauti.

„Naši učenici su predano radili i njihova želja je bila da trebinjskoj publici predstave šta su naučili. Svi su oni talenti, samo je bitno koliko ko vježba. Svi učenici se spremaju za republičko takmičenje za mjesec dana u Banjaluci, Bijeljini i za ostala evropska takmičenja", rekla je Babić.

Lana Rajković je učenik četvrtog razreda srednje Muzičke škole koja svira klavir i na onlajn takmičenju u Italiji osvojila je prvu nagradu u konkurenciji od 17 do 19 godina.

"Ljubav prema muzici je veliki faktor, ali tu je potrebno dosta truda i rada. Talenat je samo pet odsto, a ostalo je rad. Koncerti za nas znače mnogo, da pokažemo šta smo naučili i da uvedemo naše prijatelje u klasičnu muziku", navela je Rajković.

A klavir svira i Tadej Perišić, koji pohađa četvrti razred Muzičke škole.

„Na onlajn takmičenju u Rimu sam osvojio prvu nagradu. Najbitnija mi je škola, volim i da sviram klavir i da igram šah pa sve ostale aktivosti“, kazao je Perišić.

Mihajlo Medan je učenik petog razreda Muzičke škole, a predstavio se na harmonici.

"Zavolio sam ovaj instrument kao mali. Dnevno sviram po dva sata i dosta vježbam. Nekada zasviram za svoju dušu", rekao je Medan.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: