Promovisana knjiga ''Ničiji vojnici'' Željka Pantelića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Promovisana knjiga ''Ničiji vojnici'' Željka Pantelića

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.02.2022.

U Muzeju Hercegovine Trebinje  promovisana je knjiga Željka Pantelića "Ničiji vojnici", koja govori o stradanju vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

 

Pantelić, major u penziji, rekao je da je ovo najdetaljnija knjiga što se tiče opisa zločina počinjenih u Dobrovoljačkoj ulici i da su neke izjave sada prvi put dostupne javnosti.

Njena osnovna poruka je, kaže, da naraštaje treba učiti istini i napominje  da je knjigu pisao sedam godina na osnovu sjećanja preživjelih i dokumentacije o slučaju Dobrovoljačka koju je dobio od Centra za istraživanje ratnih zločina.

„Trudio sam se da sve ispričam iz prve ruke, na osnovu svjedočenja preživjelih iz Dobrovoljačke ulice“,  rekao je Pantelić.

Ujedno, na promociji je predstavljen i ratni put ove vojne jedinice iz koje je nastao 65. Zaštitni puk Glavnog štaba Vojske Republike Srpske.

Promociju knjige je organizovala Gradska boračka organizacija u saradnji sa Muzejom Hercegovine u Trebinju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: