U domu kulture ''Jevto Dedijer'' u Bileći predstavljen projekat ''Studiraj kao kod kuće'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U domu kulture ''Jevto Dedijer'' u Bileći predstavljen projekat ''Studiraj kao kod kuće''

Izvor: Radio Bileća | Datum:15.03.2022.

Danas je u Domu kulture “Jevto Dedijer“ u Bileći Udruženje "Hercegovina" iz Subotice u saradnji sa Ekonomskim fakultetom, Građevinskim fakultetom, Visokom tehničkom školom i Visokom strukovnom školom za obrazovanje vaspitača i trenera, predstavljen projekat "Studiraj kao kod kuće" namijenjen maturantima srednjih škola i njihovim roditeljima.


Ideja je potekla od članova Udruženja koji žele da pomognu djeci iz Hercegovine da studiraju na fakultetima u Subotici, kaže Sreten Pištalo predsjednik Skupštine udruženja.


"Želja nam je da djeca završe fakultete i vrate se u svoja mjesta kako bi pomogli razvoju svoje zemlje. Ono što mogu da očekuju od nas je pomoć oko upisa, smještaj u studentske domove, a značajan broj njih studiraće na budžetu što je veliko olakšanje za roditelje i porodicu, dodao je Pištalo.Svim budućim brucošima koji se odluče da studiraju u Subotici biće podijeljeni kontakti naših članova kojima se mogu obratiti za sve nedoumice i pomoć kažu iz udruženja "Hercegovina". Projekat će biti predstavljen i roditeljima maturanata Srednjoškolskog centra "Golub Kureš".


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: