Trebinjski crkveni hor održao koncert u pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjski crkveni hor održao koncert u pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.03.2022.

U pravoslavnoj crkvi Svetog Blagovještenja u Dubrovniku sinoć je koncert duhovne muzike održao hor „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ iz našeg grada, pod upravom mr crkvene horske muzike Jovane Marić.

Nastup trebinjskog crkvenog hora, koji djeluje pri Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, upriličen je u okviru manifestacije „Kršansko lice kulture“, koju po treći put organizuje Savjet za kulturu i nauku Dubrovačke biskupije.

Koncertu, koji je naišao na topao prijem publike, prisustvovao je i dubrovački biskup, mons. Roko Glasnović.

„Ove godine hor proslavlja veliki jubilej, 130 godina postojanja, i ovaj koncert je bio dobar uvod za seriju nastupa koje ćemo imati u maju i junu ove godine. Predstavili smo se sa 12 kompozicija, uglavnom liturgijskih, Stevana Mokranjca, Kornelija Stankovića, Dimitrija Bortnjanskog, Irine Denisove i drugih kompozitora. Naišli smo na jako lijep prijem dubrovačke publike. Čast nam je da je koncertu prisustvovao i dubrovački biskup i drugi predstavnici katoličke vjerske zajednice“, navodi Marićeva, koja horom rukovodi od prije tri mjeseca.

Publiku u crkvi Svetog Blagovještenja pozdravio je paroh Stevan Kovačević, a o istorijatu trebinjskog crkvenog hora govorio je protojerej-stavrofor Dražen Tupanjanin.

Po završetku koncerta, u parohijskom domu, za učesnike koncerta i predstavnike katoličke vjerske zajednice priređena je trpeza ljubavi.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: