Trebinjska biblioteka poklonila knjige i didaktičkim materijal najaktivnijim učesnicima kampanje ''Čitajmo zajedno'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjska biblioteka poklonila knjige i didaktičkim materijal najaktivnijim učesnicima kampanje ''Čitajmo zajedno''

Izvor: Narodna biblioteka Trebinje | Datum:01.04.2022.

Narodna biblioteka Trebinje poklonila je veći broj novih knjiga i didaktički materijal najaktivnijim učesnicima kampanje „Čitajmo zajedno“ koju sprovodi Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Vrijednost donacije je oko 2.000 KM, a uručena je Udruženju „Sunce nam je zajedničko“, dječijem vrtiću „Naša radost“, te osnovnim školama „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Vuk Karadžić“ iz Trebinja.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je novac doniralo trebinjskoj biblioteci za uspješno realizovanu kampanju, koji je ova kulturna ustanova preusmjerila za kupovinu knjiga i neophodnog drugog materijala onima koji su tokom kampanje pokazali najviše interesovanje za čitanje i druženje u biblioteci.

„Ovo je naš znak pažnje i zahvalnosti na aktivnom učešću u kampanji „Čitajmo zajedno“, koja je opravdala sva očekivanja. Vrtiću smo poklonili kvalitetne, bogato ilustrovane slikovnice, školama lektire, dok su članovi Udruženja dobili didaktički materijal po želji“, istakla je Milosava Supić Vuković, direktor Narodne biblioteke Trebinje.

Ona se zahvalila nadležnom Ministarstvu koje je prepoznalo rad biblioteke i izabralo ovu kulturnu ustanovu za partnera u projektu, podsjećajući da je kampanja bila veoma uspješna što govori i broj učesnika i njihove reakcije.

Narodnu biblioteku Trebinje, tokom kampanje „Čitajmo zajedno“, posjetilo je blizu 250 predškolaca i školaraca sa područja grada.

Osim organizovanih dolazaka u biblioteku, na molbu direktora pojedinih škola, bibliotekar je odlazio u te obrazovne ustanove, čitao djeci i razgovarao o važnosti čitanja i posjećivanja biblioteke.

U okviru kampanje „Čitajmo zajedno“ uključile su se sve osnovne i srednje škole, kao i biblioteke, koje su organizovale prigodne aktivnosti sa ciljem popularizacije čitanja, književnosti i književnika, te izgradnje književne publike. 

Kampanja se sprovodi već petu godinu na inicijativu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: