Narodna biblioteka ''Vladimir Gaćinović'' organizuje promociju putopisnog vodiča ''Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu'' autora Zorana Matića. | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Narodna biblioteka ''Vladimir Gaćinović'' organizuje promociju putopisnog vodiča ''Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu'' autora Zorana Matića.

Izvor: RTRS | Datum:04.04.2022.

Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ organizuje promociju putopisnog vodiča „Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu“ autora Zorana Matića.

 

Promocija će biti održana u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u utorak (5. april) sa početkom od 19.00 časova.


„Ova knjiga ima 150 lokacija podijeljenih u turističke kategorije kao na primjer: gradovi i opštine, jezera, rijeke, prirodne oaze, planine, tvrđave, vjerski objekti i svetilišta, gastronomija, društveni fenomeni, autentični suveniri i preporuke za klubove i kafiće koji čuvaju i baštine rokenrol kulturu. Ono što volim da naglasim kada je u pitanju sadržaj knjige, ova knjiga sadrži moj doživljaj svih lokacija, način pisanja je kao da uz kafu preporučujem ljudima gdje da odu za vikend, jer tako je i ideja za knjigu nastala“, rekao je Zoran Matić.
Zoran Matić učestvovao je u mnogo omladinskih projekata u zemlji i regionu, kojima je bio cilj poboljšanje statusa mladih ljudi. Jedan je od osnivača banjalučkog Eho portala za koji aktivno piše o temema iz svijeta muzike, filma, putovanja i života. Strastveni je ljubitelj putovanja, obišao je preko 40 zemalja svijeta.
Godinama unazad uživa u kulturi drugih naroda, prirodnim ljepotama i mjestima od značaja, koji su čovjeku dati na poklon i čuvanje, te se trudi da svojim iskustvima i savjetima uputi druge na istraživanje i upoznavanje svijeta koji nas okružuje. Napisao je knjigu o ljepotama Bosne i Hercegovine pod nazivom „50 Top lokacija Bosne i Hercegovine“, koja je rasprodana. Sada nam predstavlja novu knjigu „Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu“.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: