Kulturna manifestacija ''Dučićev dan'' 6. i 7. aprila u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Kulturna manifestacija ''Dučićev dan'' 6. i 7. aprila u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.04.2022.

Tradicionalna kulturna manifestacija "Dučićev dan", posvećena velikom srpskom pjesniku Jovanu Dučiću, biće održana u Trebinju u srijedu i četvrtak - 6. i 7. aprila.

Manifestacija, koja se tradicionalno održava na praznik Blagovijesti, kada je Dučić preminuo, počeće u srijedu u 9:30 časova u Velikoj sali Skupštine grada, otvaranjem Naučnog skupa "Mit, tradicija i simbol u poeziji Miloša Crnjanskog".

Od 18 časova u Muzeju Hercegovine biće održana promocija Zbornika „Poezija i poetika Miroslava Maksimovića", a nakon toga od 19 časova biće otvorena i izložba radova „Otisci graditelja", arhitekte Branka Pešića.

Centralni program manifestacije, svečana akademija u čast najznamenitijeg Trebinjca, ove godine posvećena je laureatu Dučićeve nagrade - Ranku Jovoviću, biće održana u Kulturnom centru Trebinje, od 20 časova, uz bogat kulturno-umjetnički program.

U programu učestvuju: Hor „Tribunia" Trebinje, glumci Narodnog pozorišta Beograd - Lepomir Ivković i Biljana Đurović, solisti Opere Pozorišta na Terazijama - Dušan Svilar i Mina Gligorić, vokalni kvartet Gimnazije ,,Jovan Dučić" Trebinje i klavirska pratnja Nevena Živković.

U četvrtak, 7. aprila, na Blagovesti u Hercegovačkoj Gračanici od 9 časova biće služena arhijerejska liturgija i pomen Jovanu Dučiću, a u 11:30 časova planiran je nastavak naučnog skupa "Mit, tradicija i simbol u poeziji Miloša Crnjanskog".

Od 19 časova u Kulturnom centru biće održana promocija - Antologija savremene srpske ʌirike u Istočnoj Hercegovini „Hercegovački vijenac“, autora Gedeona Stajića.

Pokrovitelj manifestacije „Dučićev dan“ je Grad Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: