Održan koncert Đorđa Milovanovića, violiste iz Beograda | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Održan koncert Đorđa Milovanovića, violiste iz Beograda

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.04.2022.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje održan je  koncert Đorđa Milovanovića, violiste iz Beograda.

Milovanović se publici predstavio solo programom za violu poznatim kompozicijama Baha, Hindemita i Pijacole.

„Ovaj repertoar sam izabrao primarno zbog toga što sam želio da predstavim violu kao solo instrument, a to su djela koja najbolje reprezentuju ovaj instrument. Mislim da ljudi na ovim prostorima nisu dovoljno upoznati sa ljepotama i mogućnostima ovog instrumenta. Na nama muzičarima je da pokažemo koliko je klasična muzika ljepša u odnosu na ostale“, kazao je Milovanović.

On je dodao da sa suprugom, koja takođe svira violu, svakog ljeta nastupa u Trebinju u okviru kulturne manifestacije „Festifal festivala“.

„Nas dvoje smo i autori projekta 'Muzika pripada svima', tako da ćemo u Muzičkoj školi u Trebinju svirati djeci sa posebnim potrebama. Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i do sada smo imali četiri koncerta u Srpcu, Banjaluci, Derventi, Istočnom Sarajevu i peti koncert je ovdje u Trebinju“, zaključio je Milovanović.

Đorđe Milovanović rođen je u Beogradu, gdje je završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirao je u klasi profesora Ljubomira Milanovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2012. godine. Nakon završenih osnovnih studija, školovanje nastavlja u Esenu (Njemačka) na master studijama za kamernu muziku u klasi profesora Andreasa Rajnera.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: