Muzej Hercegovine: Održana promocija glasnika ''Naša misao'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Muzej Hercegovine: Održana promocija glasnika ''Naša misao''

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:16.04.2022.

U Galeriji Muzeja Hercegovine večeras je održana promocija glasnika „Naša misao“, koji izdaje Klub istoričara „Posavina“ iz Šamca.

Večeras je predstavljen drugi broj glasnika „Naša misao“, koji je posvećen životu i djelu kralja Petra I Karađorđevića.

Predsjednik Kluba istoričara „Posavina“ Maja Vidović kazala je da glasnik osim naučno-stručnih radova sadrži i nekoliko eseja.

„Eseji su putopisi, a jedna od tema je 'Čuvajući ćirilicu čuvamo sebe' zato što smatramo da naš narod sve manje koristi ćirilicu i želimo da stavimo akcenat na važnost očuvanja naše kulturne baštine“, rekla je Vidović.

Ona je dodala da ovo udruženje okuplja istoričare iz svih krajeva Republike Srpske i Srbije.

„Naš prvobitni cilj je promocija kulture, nauke i prosvjete i da okupimo veliki broj mladih ljudi koji su zainteresovani za izučavanje prošlosti. U skorijoj budućnosti imamo u planu da održimo promociju našeg dokumentarnog filma o tome šta nama znači Vidovdan. Za ovaj projekat smo okupili veliki broj stručnjaka sa Filozofskog fakulteta iz Banja Luke, Beograda i Novog Sada, kao i par kolega sa Naučnog insituta iz Beograda i nadamo se da će do Vidovdana taj dokumentarac biti gotov i da ćemo ga predstaviti publici širom Republike Srpske i Srbije“, zaključila je Vidović.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: