Veče ruske pjesme i filma | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Veče ruske pjesme i filma

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:15.10.2016.

U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ i književnog udruženja „Susret“ iz Trebinja sinoć je u Domu mladih održano „Veče ruske pjesme i filma“, u kome su umjetnici iz Ruske Federacije priredili zanimljiv kulturni program.

img_0930

U polučasovnom repertoaru, trebinjskoj publici predstavili su se izvođenjem kompozicija iz ruskih filmova umjetnici Vasiljevna Maljceva, Poljina Dmitrijevna Nečitajlo i Jurij Vladimirovič Nazarov

Čule su se pjesme poput „Podmoskovske večeri“, „Mjesečina“, „Stanite dani, stanite noći“ i „Kalinka“. 

„Prvi put sam u Trebinju i oduševljen sam gradom i ljudima“, kazao je Jurij Nazarov, koji je glumio u preko 300 ruskih filmova, zbog čega je i upisan u Ginisovu knjigu rekorda. 

Nazarov je glumio dvije uloge u filmovima „Andrej Rubljov“ i „Ogledalo“ reditelja Aleksandra Tarkovskog.
S druge strane, Vasiljevna Maljceva je glumica, profesor na fakultetu za režiju u Rusiji, dok je njena kćerka Poljina pozorišna i filmska glumica i pjesnikinja, srpskoj publici poznata kao jedna od glumica iz serije „Tajna instituta za dame“.

Isti program ruski umjetnici će danas uveče prirediti u Bileći.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: