Nagrade za najbolje: Završeni 11. Dani malih stvari | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nagrade za najbolje: Završeni 11. Dani malih stvari

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:17.10.2016.

„Plej Strindberg“, po tekstu švajcarskog dramaturga Fridriha Direnmata, a u izvođenju Fakulteta umjetnosti iz Prištine sa privremenim sjedištem u Zvečanu najbolja je predstava 11. InterdiFesta Dani malih stvari „Trebinje 2016“.

male-stvari

Prema odluci stručnog žirija za najbolju glumicu festivala proglašena je Mina Obradović, student sa Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda, koja je sinoć u Domu mladih sa svojim kolegama zatvorila festival Dani malih stvari, pozorišnim komadom „Antika, Šekspir, Molijer i studenti“. 

Najbolji glumac festivala je Amel Ugarak, iz Teatra „Fedra“ iz Bugojna koji je glumio u predstavi „Đavolja posla“.
Glumica Mina Obradović nije krila oduševljenje što je dobila priznanje. 

Nisam ni znala da postoje nagrade. Baš mi je drago. Nosim lepe utiske u Beograd o vašem gradu Trebinju. Sve mi se svidelo organizacija, scena i publika“.

male-stvari-1

Umjetnički direktor festivala Željko Milošević je istakao da je festival protekao onako kako su planirali što se tiče organizacije. 

Sem prve večeri posjeta je bila skromna, svjedoci smo da se naši sugrađani žale da nema predstava i kulturnih događaja u našem gradu, međutim imali smo zaista četiri dobre predstave i izložbu u okviru ovog festivala. Zahvalio bi se svima koji su pomogli da se održi ovaj festival i vidimo se sljedeće godine na 12. Danima malih stvari“, naveo je Milošević.

male-stvari-2

Festival Dani malih stvari „Trebinje 2016“ je u proteklih pet dana okupio pozorišta iz Zvečana, Beograda i Bugojna, prikazani su i nagrađeni filmovi sa NAFF-a, Međunarodnog festivala animiranog filma iz Neuma, a u okviru festivala otvorena je 10. klupska izložba fotografija Foto-kino kluba Trebinje.

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: