Film Trebinjke Marijane Gudelj dobitnik nagrade Udruženja filmskih radnika BiH | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Film Trebinjke Marijane Gudelj dobitnik nagrade Udruženja filmskih radnika BiH

Izvor: Radio Trebinje | Datum:29.04.2022.

Kratki studentski igrani film „Bicikl“ sniman u Trebinju, u produkciji naše sugrađanke Marijane Gudelj, dobitnik je nagrade za najbolji projekat od strane Udruženja filmskih radnika BiH u Sarajevu.

 

Reditelj filma je Sara Ristić, koscenarista Ismira Mašić, a direktor fotografije Jana Vuković.

Film je koprodukcija dvije akademije: Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Marijana Gudelj, koja je student četvrte godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci kaže za Radio Trebinje da je prvi dio filma snimljen u Sarajevu, a drugi u Trebinju na lokaciji njenog sela Dolovi.

„Na konkursu Udruženja filmskih radnika BiH konkurencija je bila jaka. Ovo je moj diplomski film. Tema filma je odnos majke i kćerke. Majka ograničava kćerku u životu, a kćerka iz tog zagušenog prostora traži svoj mir i slobodu, želi da pronađe svoj magični svijet i pronalazi ga u prirodi. Veliku pomoć smo dobili od ostatka ekipe iz Trebinja, bez koje ne bi mogli ni realizovati ovaj film, tonca Miroslava Pudarića i moje drugarice Milice Lozo“, navela je Gudelj.

Ona se posebno zahvalila Gradu Trebinju koji je podržao ovaj projekat, kao i svojim roditeljima.

Gudelj je do sada snimila tri filma u Trebinju.

„Pored ovog filma 'Bicikl', snimila sam i film 'Atanasije' koji je dobio nagrade na festivalima u BiH, Srbiji i Makedoniji, kao i film 'Kad zaboraviš Juli' koji je još u postprodukciji i biće završen u junu mjesecu, kada planiram da ga zajedno sa filmom „Bicikl“ prijavim na festivale“, rekla je za Radio Trebinje ova mlada umjetnica.

Film „Bicikl“ će premijerno biti prikazan na „Sarajevo film“ festivalu, a zatim i u Trebinju na ljeto pred domaćom publikom zajedno sa ostalim Marijaninim filmovima.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: