NAJAVA: POZORIŠNA PREDSTAVA ''HRKAČI'', NARODNOG POZORIŠTA REPUBLIKE SRPSKE | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

NAJAVA: POZORIŠNA PREDSTAVA ''HRKAČI'', NARODNOG POZORIŠTA REPUBLIKE SRPSKE

Izvor: KC Trebinje | Datum:29.04.2022.

U pozorištu Kulturnog centra Trebinje u srijedu, 4. maja u 20 časova biće odigrana predstava “Hrkači”, autora i reditelja Nikole Pejakovića.

Riječ je o komediji koja govori o još uvijek aktuelnoj temi pandemije virusa korona, ali i o ljudima i bolestima koje napadaju dušu, o “demonskom egu”, o strastima i moralnom sunovratu modernog društva i ove civilizacije.

Sama priča fokusirana je na sredovječni bračni  par bez djece, u kojem muž vara, a žena pokušava da zadovolji sve stereotipe strogih balkanskih pravila.

Za reditelja Pejakovića “Kovid je samo ogledalo u kojem se naša gorda lica ogledaju i u kojem naše stvarne bolesti (preljuba, izdaja, agresivnost i mržnja) izgledaju strašnije, ružnije i opasnije“.

U predstavi “Hrkači” igraju: Nikolina Friganović, Ljubiša Savanović, Miljka Brđanin, Danilo Kerkez i Miodrag Markićević.

Ulaz je slobodan.

Pokrovitelj predstave je Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Dobro došli!


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: