Mlada pijanistkinja Sofija Brborić najbolja u Parizu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Mlada pijanistkinja Sofija Brborić najbolja u Parizu

Izvor: Herceg TV | Datum:05.05.2022.

Mlada pijanistkinja Sofija Brborić iz Trebinja, osvojila je laureat, najvišu nagradu, na nedavno održanom Međunarodnom takmičenju u Parizu. 

Talentovana Sofija se takmičila u drugoj kategoriji i osvojila 100 od mogućih 100 bodova, što je učinilo da postane ovogodišnji laureat ovog prestižnog takmičenja. 

Kaže da joj nagrada izuzetno znači i da je pored talenta, bilo neophodno dosta truda, rada, i žrtvovanja slobodnog vremena. 

"Veoma sam srećna. Ponosna sam na Muzičku školu koju pohađam i zahvalna profesorici Sonji Marković što mi je pomogla svojim znanjem i trudom da dođem do najveće nagrade u svojoj muzikoj karijeri. Ovo takmičenje je stvarno nešto spektakularno i na najvišem je mogućem nivou. Naravno, očekivala sam nagradu ali nisam to da ću osvojiti baš 100 od 100 mogućih poena", dodala je Sofija.

Prema riječima Sonje Marković, profesora klavira, ovo je je potvrda zajedničkog rada. 

"Puno znači za školu i mene lično kao profesora jer takva vrsta odobravanja od strane inostranih pedagoga znači da smo na pravom putu", istakla je Marković.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: