KC: Izložba fotografija ''Luvr noću'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

KC: Izložba fotografija ''Luvr noću''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.05.2022.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u subotu, 14. maja u 20 časova biće otvorena izložba fotografija “Luvr noću”, autora Milomira Kovačevića Strašnog.

Riječ je o sedamdeset crno – bijelih fotografija, nastalih na poziv čuvenog muzeja Luvr. Fotografije su snimljene u periodu od 2008. do 2010. godine, kada je jedan od najpoznatijih muzeja na svijetu, uvodio produženo radno vrijeme do 22 časa, dva puta nedjeljno.

“Izbor crno-bijele fotografije, zahvaljujući kojoj sam uspio da postignem intezitet kontrasta, kao i sav pripremni rad, od oko godinu dana, tokom kojeg sam redovno odlazio u Luvr u sumrak, omogućili su mi da ovo putovanje kroz istoriju umjetnosti i kroz vrijeme čovječanstva napravim sa lakoćom, dobro upoznat sa mjestom u kojem se nalazim. Imao sam utisak da sam privilegovan svjedok jednog drugog života svih ovih portreta, statua i predmeta, života koji je počeo tek kada su se vrata muzeja zatvorila za javnost“, pojašnjava Kovačević, sarajevski fotograf svjetskog renomea.

Izložbu fotografija “Luvr noću” organizuju Kulturni centar Trebinje, Francuski institut u BiH i Ambasada Francuske u BiH.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: