Trebinjska biblioteka proglašena za najbolju u Republici Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjska biblioteka proglašena za najbolju u Republici Srpskoj

Izvor: Rejting.info | Datum:15.05.2022.

Narodna biblioteka Trebinje dobitnik je nagrade „Đorđe Pejanović“, kao najbolja biblioteka u Republici Srpskoj u 2021. Godini.

 

Odluku o nagradi donijela je Uprava Društva bibliotekara Republike Srpske, a biće uručena na svečanoj sjednici Skupštine Društva 10.juna u Višegradu.

 

Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić-Vuković je istakla zahvalnost onima koji su prepoznali znanje, rad, trud, entuzijazam i krativnost zaposlenih u ovoj kulturnoj ustanovi.

 

„Za nas je svaka godina uspješna. U kontinuitetu postižemo dobre i zapažene rezultate , što nam, između ostalih potvrđuju i biblioteke iz regiona koje žele sa nama saradanju“, istakla je Supić-Vuković i dodala da im je ipak najdraža pohvala sugrađana.

Ona je podsjetila da je u prošloj godini učlanjen rekordan broj korisnika, nabavljeno više hiljada knjiga, da su uspostavili saradnju sa najvišim ustanovama kulture u Republici Srpskoj i Srbiji gdje je organizovana izložba „blaga“ iz Legata Jovana Dučića, imali najposjećenije književne večeri u gradu, ugostili oko 1.000 predškolaca i osnovaca, te ušli u više škola kako bi učenicima govorili o značaju čitanja i ulozi biblioteke u njihovom razvoju….

„Kupili smo i skener za digitalizaciju knjižne građe kakav ima još samo jedna biblioteka u Republici Srpskoj, u opremu prostorija uložili 30.000 KM vlastitih sredstava, obnovili informatičku opremu, te radili na realizaciji drugih aktivnosti na dobrobit i zaposlenih i korisnika“, kaže Supić- Vuković i napominje da imaju ambiciozne planove i za ovu godinu.

 

Narodna biblioteka Trebinje


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: