Hor SMŠ Trebinje osvojio zlatnu medalju u Bijeljini | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Hor SMŠ Trebinje osvojio zlatnu medalju u Bijeljini

Izvor: radio Trebinje | Datum:16.05.2022.

Na 21. Horskom festivalu "Majske muzičke svečanosti" koji je održan proteklog vikenda u Bijeljini,  Hor SMŠ Trebinje, osvojio je zlatnu medalju u najvišoj A kategoriji sa 98,66 bodova od ukupnih 100.

Takođe, za izvođenje kompozicije Christopher Tin - Baba yetu, trebinjski hor je dobio i specijalnu nagradu.  Prema riječima Milisava Sukonjice, dirigenta hora, ovo je veliki i značajan uspjeh.

"Pogotovo ako uzmemo i činjenicu da su iza nas dvije godine korone, kada nismo mogli redovno se okupljati i vježbati. Žiri nam je oduševljeno dao visoke bodove, bili su zadovoljni i nastupom ali i koreografijom po kojoj smo postali poznati. Publika, takođe. Zaista jedan veliki događaj", kazao je Sukonjica.

 

Izvršni organizator Festivala je SPD ,,Srbadija", koje je, svojim ugledom i brojnim međunarodnim nagradama, uspjelo privući renomirane horove i najuglednije dirigente iz svijeta horske muzike. Hor je visoko rangiran na Svjetskoj rang listi horova, koju formira Interkultur Foundation Musica Mundi i danas je najbolje rangiran hor iz regiona. U proteklih 20 godina „Majske muzičke svečanosti“ okupile su više od 650 horova i 40.000 horskih pjevača.

Kroz Bijeljinu je prodefilovalo 35 horova iz 25 gradova iz zemlje i okruženja, a ocijenjivao ih je žiri sastavljen od kompozitora i dirigenata iz Srbije i BiH.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: