U galeriji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva '' Prosvjeta'' Bileća sinoć je otvorena izložba posvećena srpskom piscu i slikaru Momu Kaporu, autora Bojana Kundačine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U galeriji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva '' Prosvjeta'' Bileća sinoć je otvorena izložba posvećena srpskom piscu i slikaru Momu Kaporu, autora Bojana Kundačine

Izvor: Radio Bileća | Datum:17.05.2022.

U galeriji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva,, Prosvjeta" Bileća sinoć je otvorena izložba posvećena srpskom piscu i slikaru Momu Kaporu, autora Bojana Kundačine.


Autor nam je spajajući dvije umjetnosti književnost i crtanje ispričao jednu priču o Beogradu. Priča koja počinje i završava se u Knez Mihajlovoj ulici predstavljena je kroz jedanaest panoa, što predstavlja jedanaest kvadrata školice. Prema riječima autora u panoe je utkana priča o ljudima, rijekama i nebu.


,, Jedan od razloga zašto je Kapor moj izbor je taj što sam ja porijeklom iz ovih krajeva. Sa druge strane izazov je bio raditi Kapora jer je on pisac koji je ostao u nekom međuprostoru i o njemu nema toliko literature. Dodatna inspiracija je to što je on bio i pisac i slikar. Ova izložba je načelno priča o Beogradu, ali se svi možemo prepoznati u njenom dijelovima."istakao je Kundačina.


Ova postavka do sada je viđena u Beogradu i Trebinju, a bilećani imaju priliku da je narednih dana vide u galeriji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta,, koja je izložbu organizovala u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: