Organizovano poetsko veče ,''Pjesma pjesmi'' posvećeno Aleksi Šantiću | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Organizovano poetsko veče ,''Pjesma pjesmi'' posvećeno Aleksi Šantiću

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.05.2022.

U Muzeju Hercegovine je organizovano poetsko veče pod nazivom ,,Pjesma pjesmi", posvećeno Aleksi Šantiću, jednom od najvećih srpskih pjesnika.

Predsjednik Društva za očuvanje baštine „Dob“ Radoslav Tamindžija istakao je da je ovo društvo radilo opus Aleksi Šantiću u tri knjige, uključujući i pripovjetke.

„Skoro jedan poetski izbor ovog društva i mostarske „Prosvjete“ motivisao je grupu „Sveti Dimitrije“ iz Nevesinja da nam se večeras pridruže. To je i naša misija da kao stvaraoci iz Hercegovine, jedinstvenim kulturnim nastupom trebamo predstaviti ovdašnju kulturu i baštinu na različitim svetkovinama pisane riječi i stvaralačkim smotrama“, rekao je Tamindžija.

U programu su učestvovali učenici Gimnazije,,Jovan Dučić" iz Trebinja i etno grupa ,,Sveti Dimitrije" iz Nevesinja.

Poetsko veče u Šantićevu je održano  u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u organizaciji Društva ,,DOB" iz Gacka, koje obilježava 154 godine od pjesnikovog rođenja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: