Književno veče Jelene Bačić Alimpić 9. juna | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Književno veče Jelene Bačić Alimpić 9. juna

Izvor: Narodne biblioteke Trebinje | Datum:06.06.2022.

Narodna biblioteka Trebinje u četvrtak, 9. juna organizuje VEČE SA JELENOM BAČIĆ ALIMPIĆ, književnicom iz Beograda.

 

Poznato TV lice, autorka je romana „Ringišpil“, koji je nagrađen Zlatnim Hit liberom i dvije godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora, i jednim od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna.

 

Njeni romani „Pismo gospođe Vilme“, i „Poslednje proleće u Parizu“, takođe su postali bestseleri i proglašeni za najčitanije knjige domaćeg autora.  Jelena Bačić Alimpić proglašena je za najčitanijeg stranog autora u Makedoniji i za to je dobila priznanje od Matice makedonske. Njeni romani „Noć kada su došli svatovi“, „Knjiga uspomena“, „Molitva za oproštaj“, „Nigde nema te“, „Kofer iz Berlina“, „Njegove bele rukavice“, „Neki drugi život“ su najčitanije knjige i bestseleri već nekoliko godina.

Dugo godina je radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija a dobitnica je mnogobrojnih nagrada za televizijsko stvaralaštvo u zemlji i regionu.

 

Veče sa Jelenom Bačić Alimpić će se održati u bašti biblioteke sa početkom u 19 časova.

 

Više na sajtu Narodne biblioteke Trebinje:

https://bibliotekatrebinje.org/2022/06/03/jelena-bacic-alimpic-u-narodnoj-biblioteci-trebinje-9-juna/ 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: