Koncert maturanata Muzičke škole (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Koncert maturanata Muzičke škole (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Foto: P.M. | Datum:08.06.2022.

U Galeriji Muzeja Hercegovine održan je  koncert maturanata srednje Muzičke škole Trebinje.

Publici su se predstavile Nataša Mijović, gitara, Lana Rajković, klavir i Katarina Janković, violina, koje su završile vokalno-instrumentalni odsjek ove obrazovne ustanove, u klasi profesora Gorana Perišića, Sonje Marković i Ljiljane Rajović.

Na programu su bila djela Lobosa, Hajdna, Mangorea, Lala, Rahmanjinova i Paganinija.

Katarina Janković, đak generacije Muzičke škole kaže da su se predstavile sa kompozicijama koje su spremale tokom protekle godine i sa mnogobrojnih takmičenja.

„Ovaj koncert mogu da nazovem 'krunom' našeg školovanja u Muzičkoj školi. Mislim da je lijepo što smo imale priliku da pokažemo zajedno to što smo naučile u proteklom periodu", rekla je Janković.

 

Direktor Muzičke škole Trebinje Dušanka Babić je navela da je ovo veče zaokružilo desetogodišnji rad maturanata, a po reakciji publike vidjelo se da je rad profesora sa učenicima bio kvalitetan.

„Želja maturanata je bila da nakon svog maturskog koncerta koji je održan u Muzičkoj školi to urade i pred trebinjskom publikom“, istakla je Babić.

Ove godine Srednju muzičku školu Trebinje završilo je sedam učenika na dva odsjeka: vokalno-instrumentalni i teoretski.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: