Jelena Bačić Alimpić predstavila svoje romane trebinjskoj publici | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Jelena Bačić Alimpić predstavila svoje romane trebinjskoj publici

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.06.2022.

U bašti Narodne biblioteke Trebinje sinoć je održano književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić, književnicom iz Novog Sada.

 

Autorka je po prvi put predstavila trebinjskoj publici svojih 12 romana.

„Drago mi je da sam došla u Trebinje, biser Hercegovine, zaista je prelep grad“, istakla je Bačić Alimpić.

Književnu karijeru započela je 2010. godine romanom „Ringišpil", koji je i danas jedan od njenih najprodavanijih romana.

Uslijedili su bestseleri „Pismo gospođe Vilme", „Poslednje proleće u Parizu", trotomna „Kazna za greh", zatim romani „Nigde nema te", „Kofer iz Berlina", „Njegove bele rukavice", „Neki drugi život" i „Nisam kriva".

Jedna od najpopularnijih srpskih autorki, u svojoj novoj, dvanaestoj knjizi „Kletva“ uzbudljivo i nadahnuto ispisuje emotivnu i snažnu priču o neizmjernoj ljubavi, hrabrosti i odanosti.

„Pišem o porodici Stanimirović iz Vojvodine, životu četiri sestre za vrijeme Drugog svjetskog rata. Jako interesantna, turbulentna životna priča, drama sa mnogo preokreta i emocija“, navela je Bačić Alimpić.

Ona dodaje da joj je drago da u njeni romani među najčitanijim u trebinjskoj biblioteci, te da su najveća nagrada upravo čitaoci.

 

Bačić Alimpić kaže da će Trebinje možda biti inspiracija za njen 13. roman.

„Imala sam priliku da danas prošetam kroz Trebinje. I dok sam šetala pored Trebišnjice nešto mi je prolazilo kroz glavu, ko zna možda se na jesen vratim da istražim vaš prelepi grad i da krenem sa pisanjem novog romana. Najviše volim da čitam i da pišem romane, jer smatram da to najbolje radim“, istakla je ona.

Jelena Bačić Alimpić proglašena je za najčitanijeg stranog autora u Makedoniji.

Dugo godina je radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija, a dobitnica je mnogobrojnih nagrada za televizijsko stvaralaštvo u zemlji i regionu.

Milosava Supić Vuković, direktor Narodne biblioteke Trebinje kaže da je želja čitaoca bila da ovog ljeta ugoste autorku iz Novog Sada u Trebinju.

„Romani naše gošće su među najčitanijim i najtraženijim u našoj ustanovi. Svakako nastojimo da naši gosti budu najeminentniji književni stvaraoci iz RS i regiona, jer trebinjska publika i ljubitelji pisane riječi zaslužuju najbolje“, navela je Supić Vuković.

Književno veče je organizovano u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: