Crkveni hor ''Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški'' nastupio u Budvi | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Crkveni hor ''Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški'' nastupio u Budvi

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.06.2022.

Crkveni hor "Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški" iz našeg grada sinoć je nastupio u Budvi, na svečanoj Trojičindanskoj akademiji, održanoj povodom hramovne slave crkve Svete Trojice u Starom gradu Budva, a na poziv pobratimskog hora "Sveti Jevstatije Prevlački".

 

Trebinjski crkveni hor, pod upravom mr Jovane Marić, izveo je kompozicije "Tropar Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog" i "Onamo, namo", a u programu je, pored ostalih, učestvovao i budvanski crkveni hor.

 

Duhovnoj akademiji, koja je održana na prostoru između crkava u Starom gradu Budva, prethodili su praznično bogosluženje i svečana litija ulicama Budve, koju je predvodio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

 

Po završetku akademije, za učesnike programa priređena je trpeza ljubavi, na kojoj je sveštenik Milan Bužanin zahvalio domaćinima na srdačnom gostoprimstvu i njegovanju bratskih odnosa trebinjskog i budvanskog crkvenog hora.

 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: