U Domu kulture, ''Jevto Dedijer" K. U. D. Zora Hercegovine održali svoj godišnji koncert | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Domu kulture, ''Jevto Dedijer" K. U. D. Zora Hercegovine održali svoj godišnji koncert

Izvor: Radio Bileća | Datum:15.06.2022.

U Domu kulture,, Jevto Dedijer" sinoć je K. U. D. Zora Hercegovine održali svoj godišnji koncert.

Na sceni se našlo preko 120 učesnika, a aplauza i oduševljenja nije nedostajalo. Pored članova K. U. D. Zora Hercegovine učešće u programu uzeli su članovi Udruženja guslara,, Vojvoda Gligor Milićević" ispred koga su nastupali mladi guslari Ognjen Stojanović i Sveto Vujović te ženska i muške pjevačke grupe.


Predsjednik K. U. D. Zora Hercegovine rekao je da je čast biti dio društva koje baštini našu narodnu tradiciju i običaje i čuva ih od zaborava.


,, Moderan način života čini da tradicija u nekim krajevima polako tone u zaborav. Ipak zahvaljujući entuzijazmu kulturnih radnika, podršci roditelja i trudu i radu naših učenika mi imamo ovakve koncerte u kojima pokazujemo svu raskoš naše igre i pjesme. Večeras sam ponosan na ono što vidim na sceni ali i zahvalan na trudu i radu onima koji stoje iza zavjese. " - rekao je Grubačić.


Sve koreografije društva pripremila je Sanja Grubačić koja je svoju ljubav prema školi u kojoj je zaposlena spojila sa društvom koje vodi dugi niz godina. Tako su se članovi Zore Hercegovine koji su ujedno i članovi folklorne sekcije O.Š. Sveti Sava na nedavno održanoj smotri folklora u Banja Luci plasirali među 11 najboljih školskih sekcija u R. S. Ispred K. U. D. Zora Hercegovine je rad i učenje novih koreografija ali i mnogo nastupa i putovanja. Prvo je već 7. jula na Međunarodnu smotru folklora u Bugarskoj.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: