ANI "Jovan Dučić" nastupaju u Čačku | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

ANI "Jovan Dučić" nastupaju u Čačku

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:28.10.2016.

Članovi Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ iz našeg grada juče su otputovali za Čačak, gdje će ovog vikenda, kao jedini predstavnici iz Republike Srpske, nastupiti na 13. međunarodnoj smotri folklora pod nazivom „Veče folklora preko Zapadne Morave“ koja će okupiti 16 ansambala iz Srbije, Makedonije i Poljske.

medjunarodni-festival-folklora-trebinje-2016-4

Prema riječima umjetničkog rukovodioca ansambla Nebojše Ratkovića, na susretima amatera i veterana folklora, pjevačkih grupa i solista, koja se održava u subotu, 29. oktobra, nastupiće ukupno 20 članova društva, pretežno veterana, uz nekolicinu prekaljenih igrača iz A sastava, koji će izvesti koreografije „Igre iz Hercegovine“ i „Igre iz Pirota“. 

Omladinski sastav ansambla nastupiće sutra, u Domu mladih, na humanitarnoj večeri za našeg oboljelog sugrađanina Milorada Miljanovića. 

Ansambl nacionalnih igara „Jovan Dučić“, koji okuplja oko 150 članova, od početka godine imao je preko 25 uspješnih nastupa, uz četiri cjelovečernja koncerta sa ansmblima iz Crne Gore i Srbije, i uspješno organizovanu Treću međunarodnu smotru folklora u našem gradu.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: