Humanitarna vidovdanska izložba fotografija: ''Gospode, zavoleh lepotu doma Tvoga'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Humanitarna vidovdanska izložba fotografija: ''Gospode, zavoleh lepotu doma Tvoga''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.06.2022.

Humanitarna organizacija "Djeca djeci" u saradnji sa Draženom Milićem i udruženjem umjetnika "Kolo", organizuje u nedelju 26.juna 2022.godine na platou Hercegovačke Gračanice, humanitarnu vidovdansku izložbu fotografija, pod nazivom: "Gospode, zavoleh lepotu doma Tvoga".

Posjetioci izložbe moći će da kupe fotografije čiji su autori osnovci i srednjoškolci iz našeg grada pod mentorstvom svojih nastavnica Maje Ćorović i Žanele Pažin koji su i članovi Humanitarne organizacije "Djeca djeci".

Ideja mentorki je bila da  djeca fotografišu hramove koje posjete, odabrane motive hramova, detalje koji ih posebno zadive, umjetničku ljepotu i svedočanstvo nekog trenutka. Tako je od početka Časnog posta do Pedesetnice nastalo oko 400 fotografija, a na izložbi će biti izloženo oko 50.

A jedan od ciljeva je da im približe i fotografiju kao sredstvo vizuelne kulture i kako ona može na jedan lijep način biti prisutna u svim životnim aktivnostima i djelatnostima. A kruna svega je izložba da vide kako svojim  fotografijama mogu doprineti i  unijeti radost i osmjeh u život drugih ljudi.

Sva prikupljena sredstva biće usmjerena i iskorištena za kupovinu školskog pribora i opreme učenicima težeg materijalnog stanja.

Otvaranje izložbe je u 10 časova i trajaće do 16 časova.

Humanitarna organizacija "Djeca djeci" planira i u toku avgusta svoju akciju prikupljanja školskog pribora i koristi ovu priliku da obavijestiti i pozove sve dobre ljude humaniste da se pridruže njihovoj akciji.

U organizaciji su nam rekli da je cilj akcije, koja već postaje  tradicionalna, da roditeljima koji su težeg materijalnog  stanja barem malo olakša početak školske godine kupovinom školskog pribora za djecu.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: