''Veče folklora pored Trebišnjice'' po deveti put u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

''Veče folklora pored Trebišnjice'' po deveti put u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.06.2022.

Svečanim defileom učesnika i velikim zajedničkim kolom u Dučićevoj ulici   počeo je dvodnevni 9. Međunarodni festival veterana folklora, izvođačkih ansabala, pjevačkih grupa i solista pod nazivom „Veče folklora pored Trebišnjice“. U ime organizatora Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ Nebojša Ratković istakao je da je u Trebinju 1.060 učesnika, a za dvije noći festivala proći oko 2.100.

https://www.herceg.tv/media/uploads/2022/jul/IMG_2441.jpeg

 

"Čini nam čast i ponos što nam ljudi dolaze i obilaze nas da vidimo kao gajimo i njegujemo našu tradicionalnu kulturu. Večeras će se prikazati publici naš A i C sastav, a sutra veterani i pripremni sastav. Preko 170 naših članova će igrati ove dvije večeri. Hvala svima koji su nam pomogli od Grada, preko ERS, HET-a" rekao je Ratković.

 

Udruženje Srba i Makedonaca KUD "Branko Čajka" iz Tetova - Sjeverna Makedonija po prvi put su u Republici Srpskoj i ove godine proslavlja 30 godina svog postojanja. Prema riječima predsjednika Udruženja Srba i Makedonaca Tetovo Sonje Andonov ovo je nakon korone prvi njihov izlazak iz Sjeverne Makedonije.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: