Najava: Predavanje o austrougarskim tvrđavama | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Predavanje o austrougarskim tvrđavama

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:02.11.2016.

Profesor na Institutu za urbano i arhitektonsko nasljeđe Tehnološkog univerziteta u Gracu Folker Pahauer održaće u četvrtak, 3. novembra, u Muzeju Hercegovine predavanje na temu „Trebinje – austrougarska tvrđava i garnizon 1878-1918“.

predavanje111

Predavač iz Austrije predstaviće trebinjskoj publici svoja istraživanja fortifikacijskog sistema građenog u vrijeme austrougarske uprave na području Trebinja, a u naš grad dolazi zahvaljujući višegodišnjoj saradnji sa Speleološkim društvom „Zelena brda“, koje mu je pružalo tehničku podršku prilikom terenskih istraživanja okoline grada.

„Trebinje jeste bilo po njihovim planovima odbrane jedno veliko utvrđenje. Naš gost će govoriti o toj ulozi Trebinja u sistemu odbrane Austrougarske, strateškoj poziciji, načinu i fazama građenja sistema, karakteristikama i opremi pojedinačnih utvrđenja i sličnim zanimljivim detaljima“, kaže Dejan Janković iz trebinjskog speleološkog društva.

Janković vjeruje da će prezentacija prof. Pahauera biti interesantna našim sugrađanima – s obzirom da se o austrougarskim tvrđavama, koje su važan dio trebinjskog arhitektonskog nasljeđa, i danas malo zna.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: