Promovisan roman ''Zagledana u stijenu'' Nede Gudelj | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Promovisan roman ''Zagledana u stijenu'' Nede Gudelj

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.07.2022.

Na prepunom platou Muzeja Hercegovine u Trebinju upriličena je promocija romana „Zagledana u stijenu“, autora Nede Gudelj.

Neda Gudelj je istakla da joj je želja bila da napiše biografiju mati Teodore, tadašnje igumanije manastira Duži, nakon čega je sve, kako kaže, preraslo u roman, koji je pisala više od četiri godne.

„Pišući o njenom životu, ja sam shvalitla da pišem o svom životu, svojim sumnjama, dilemama i svom mišljenju, odnosno o svom duhovnom odrastanju pored mati Teodore. Roman se sastoji od tri djela - prvi  se odnosi na period od 1979. godine - od mog prvog dolaska u mansatir Duži pa do 1991. godine. Drugi na moj boravak u Španiji i treći dio od 2001. godine do upokojenja mati Teodore“, kazala je Neda Gudelj.

 

„Roman je svjedočanstvo o duhovnom rađanju, uzrastanju i sazrijevanju u okrilju duškog manastira i njegove igumanije Teodore. Kroz slikovit i veoma zanimljiv opis tri životna doba, koja su bila označena smjenom tri trusne epohe s kraja dvadesetog i početka dvadeset prvog vijeka, Neda prikazuje stameni lik mati Teodore i blagodatnu toplinu manastirske svetinje“, rekao je na večerašnjoj promociji protojerej Slobodan Lukić.

Na promociji su govorili i Ivana Grujić, direktor Muzeja Hercegovine, Koča Govedarica i Novica Telebak.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: