Festival festivala: Domaćom predstavom završen takmičarski program | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Festival festivala: Domaćom predstavom završen takmičarski program

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.07.2022.

Predstavom ansambla Gradskog pozorišta Trebinje sa komadom „Zamalo pred vratima“ Igora Svrdlina, u režiji Darka Kurtovića, večeras je završen takmičarski program ovogodišnjeg „Festivala festivala“.

Predstavu koja je nastala na osnovu istinitog događaja - trebalo je da rade komad, sve su isplanirali - a onda je glavna glumica dobila posao. Tako je neodigrana predstava „Pred vratima“ postala komedija „Zamalo pred vratima“.

Priznanje protagoniste večeri žiri publike dodijelio je Darku Kurtoviću.

Sat vremena ranije, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru održana je promocija izdavačke djelatnosti Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, koju je predstavio Zoran Đerić, teatrolog.

 

Proglašenje najboljih, dodjela nagrada i svečano zatvaranje festivala na programu je oko ponoći.

 

Prethodno će, u okviru pratećeg programa, u galeriji Kulturnog centra biti priređena već tradicionalna izložba fotografija nastalih na festivalskim predstavama „Festival u objektivu“, čiji su autori članovi Foto-kino kluba Trebinje. Otvaranje izložbe je u 22:30 časova.

Od 23 časa na terasi Kulturnog centra je „Veče muzike i humora“ Dragana Koprivice.

 

 

 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: