U Nevesinju predstavljena knjiga Šćepana Aleksića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Nevesinju predstavljena knjiga Šćepana Aleksića

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:03.11.2016.

U organizaciji Radio Nevesinja sinoć je u Gradskoj galeriji promovisana knjiga pripovjedaka „Pisma za sve adrese“ književnika i publiciste Šćepana Aleksića.

Prikaz o autorovom djelu pisao je profesor Lazar Gnjato, a pošto je bio spriječen da dođe na promociju, njegov prikaz predstavila je bibliotekar Irena Dunđer iz Bileće.

Gnjato je zapisao da je iz majstorske radionice vještog pripovjedača Šćepana Aleksića izašla još jedna zbirka priča, koja nizom od 14 pripovjedaka donosi hronologiju života grada Bileće, omeđenu sa dva traumatična zbivanja, od Drugog svetskog rata do posljednjeg Otadžbinskog rata.

"Svježinom i bogatstvom jezičkog izraza, jednostavnim ali pouzdanim registrom pripovjednog postupka, vještinom građenja priče, Aleksić se još jedanput potvrđuje kao vrstan prozni pisac savremene srpske književnosti", naveo je Gnjato.

Autor je izrazio posebno zadovoljstvo što je po prvi put u Nevesinju organizovano njegovo samostalno književno veče.

"Riječ je o najnovijoj zbirci pripovjedaka, u kojoj sam se više „primakao“ našem vremenu, nego u  prethodnim knjigama, a radnja je hronološki smještena u period od 1950. godine do današnjih dana",  dodao je Aleksić.

Kratak osvrt na Aleksićevo dosadašnje stvaralaštvo predstavio je novinar Dragomir Grahovac, naglašavajući da se ove godine navršilo punih 35 godina otkako su u književnim časopisima i pojedinim listovima objavljene prve Aleksićeve priče i pripovjetke, a istovremeno i 28 godina otkako je štampao svoju prvu knjigu.

Stvaralaštvo Šćepana Aleksića tokom novembra biće predstavljeno u Beogradu i Sečnju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: