Održani 9. Sergejevi susreti u Ljubinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Održani 9. Sergejevi susreti u Ljubinju

Izvor: Opština Ljubinje | Datum:01.08.2022.

Sinoć je u Gradskom parku u Ljubinju održana tradicionalna manifestacija „Deveti Sergejevi susreti ". Glavni događaj manifestacije bio je predstavljanje nove zbirke poezije „Vjetrovi su probudili sjenke" autora Jovana Bratića. Ova Bratićeva knjiga, prožeta patriotskim,zavičajnim i ljubavnim motivima je njegova četvrta po redu zbirka poezije.

 

O kakvim to vjetrovima govori Bratić i kakve su to sjenke probudili, sinoć nam je rekao naš prozni i poetski pisac Đorđe Dabarčić. Sam autor se obratio ljubinjskoj publici zahvalivši se prvenstveno SPKD-u „Prosvjeta" Ljubinje na organizaciji i toplom dočeku. Između ostalog kazivao je i jednu svoju pjesmu o Sergeju Ćuku.

U sklopu ove poetske večeri nastupili su i ženska pjevačka grupa KUD-a „Ljubinje", kao i hercegovački pjesnici, Sergejevi prijatelji, Mišo Đurić i Vukašin Lugonja.

Stihove su govorili Dragana Turanjanin i Goran Duka.

 

Jovan Bratić je pjesnik koji ima izražen osećaj za ritam, a to nam je sinoć i pokazao Goran Duka koji je odsvirao i otpjevao njegovu pjesmu „Voljela je kišu". Takođe, Duka ima iskomponovan čitav set pjesama o Hercegovini, među njima je i pjesma posvećena Ljubinju koju je sinoć premijerno izveo za ljubinjsku publiku.

 

Susretima je prisustvovao i načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić kao i gosti iz susjednih opština kojim se i ovim putem zahvaljujemo što su se odazvali na još jedne „Sergejeve susrete".

 

SPKD "PROSVJETA" LJUBINJE


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: