Music and more Summer Fest: Gala koncert na Crkvini | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Music and more Summer Fest: Gala koncert na Crkvini

Izvor: Radio Trebinje | Datum:03.08.2022.

U Amfiteatru na Crkvini večeras je svečano otvoren četvrti „Music and More Summer Fest”.

 

Na gala koncertu priznati svjetski muzičari izvode, pored ostalog, djela Baha, Rosinija i Bramsa.

 

Koncert je svečano otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je istakao da je ovaj festival jedan od najvećih muzičkih susreta u Trebinju.

 

„Festival klasične muzike se zahvaljujući ideji i predanosti direktora Tatjane Ranković i njenih saradnika, kao i podršci grada i građana Trebinja za kratak period sjedinio sa našim gradom i postao dio trebinjskog kulturnog života“, kazao je Ćurić.

Tatjana Ranković, direktor Međunarodnog muzičkog festivala i ljetne škole je rekla da je trebinjska publika divna.

 

„I Trebinjci slušaju klasičnu muziku i uživaju svake godine u koncertima. Mnogo nam je drago što smo uspjeli vratiti našu ljetnu školu i zbog toga smo produžili za dan trajanje festivala. Ove godine imamo i jedan duvački instrument i veoma sam sretna što smo uvrstili u program i flautu", navela je Ranković.

Učesnici ovogodišnjeg festivala su poznati muzičari iz Maroka, profesori sa Univerziteta iz Arizone, Portlanda, Origona, te studenti iz Kine, Venecuele, Amerike, Švajcarske, Hrvatske i Srbije.

 

Na četvrtom „Music and More Summer Fest” koji traje do 14. avgusta biće održano 11 koncerata na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu na Trebišnjici kao i jedan koncert u Mostaru.

 

Pokrovitelj Međunarodnog muzičkog festivala i ljetne škole je Grad Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: